Hjälp! orkar inte mer..

Svar

pojkmamman Ämne Hjälp! orkar inte mer.. Skrivet:
Hej! Är nu här och har nyligen fått diagnosen ibs. Väntar på en koloskopi för att utesluta cancer eller crohns. Har ont i magen hela tiden, höger sida prceis under revbensbågen, och nej, det är inte gallsten.. Smärtan sitter i hela tiden, men blir mycket svårare när jag äter. Mår illa nästan alltid och har även en känsla i kroppen att jag håller på att bli sjuk. Kan inte äta någonting utan att det blir jättejobbigt!!! Äter bara filmjölk eller youghurt, ibland med lite axa branflakes och dricker vatten eller pro-viva. Känns sommjag ska spy hela tiden, så jag har ingen riktig matlust heller. Har gått ner ca 5kg på 1 månad och börjar käna att livet suger... Studerar, men orkar knappt ta mig till skolan. Orkar inte ta hand om mina barn eller träffa kompisar. Har fått egazil men det hjälpte inte. Har testat papaverin, men ingen effekt. Har även movicol vid behov. Min mage styr mitt liv, och jag vet inte hur mycket längre jag orkar kämpa, tänk om det aldrig blir bättre?? Har haft skov mer eller mindre oavbrutet sedan början på februari... Jag får inte ens komma till vårdcentralen längre, de är väl trötta på mig antar jag. Smärtan är jobbig, men det ständiga illamåendet hindrar mig frå att gå ut och ifrån att åka in till skolan..Är det någon som har haft likadana problem?? Känner mig väldigt ensam och hela min livssituation känns ohållbar, är livet värt att leva??
Hamid Skrivet:
Hej på dig.Jag har precis liknande situation men jag har haft skov sedan december 2008, hela tiden. Har kanske varit bra i 2-3 veckor men har fått återfall igen. Fått allergisk reaktion mot de mediciner som finns som t ex remicade och humira. Nu går jag på imurell och kortison har de sagt stopp till för har tagit närmare 750 kortison tabletter på 1,5 år. Och ändå funderar det inte. Nu står de helt handfallna på vad de ska göra. Förutom det har jag 2 andra diagnoser som behöver ständigt medicinering så jag förstår dina frågor. Det du behöver göra är att träffa andra likasinnade människor som har samma problem. Ta en dag i taget. Vårdcentral ska du glömma helt. Du ska försöka hitta en bra tarmläkare vilket är det väldigt brist på? Jag vet inte vart du bor men här i Stockholm finns en jag har hört bra om och Han heter Robert Löfberg men nackdelen är att han jobbar på Sophia hemmet och de har ingen akutverksamhet vilket vi som har crohn är beroende av. Så försök och hitta en bra läkare, sedan umgås med de som förstår dig. Du är inte ensam och ditt liv är Guld värd för oss alla
Glöm inte att vi finns här för varandra.
Skickar därmed en stor kram till dig
emma Skrivet:
Hej,
Jag vet hur det känns har haft min Crohns i ungefär ett år. Men har haft mina besvären längre sista åren i skolan så orkade inte jag för jag hade så ont och mådde dåligt visste inte hur jag skulle förklara smärtan för folk. Det kändes som tusen knivar i sidan av magen under revbenen. Min lärare trodde jag bara hittade på allt för skita i skolan men det mådde jag jätte dåligt över och mina kompisar förstog inte hur jag mådde eller min familj fast dom försökte. Som engång när det bara kom rent blod ur mig då vart jag livrädd men då sa bara min mamma att jag fånade mig tills jag visade upp det blodiga pappret.Så jag kan nog förstå hur du känner dig.
Och sen innan dom fick bukt med min Crohns så låg jag på sjukhuset med dropp och stark kortison för min tarm va stor och röd som en tomat. Låg på sjukhuset i 1 vecka då och har återkommit till sjukhuset antal ggr efter det för jag inte har fått några mediciner som hjälper jag har gått ner över 20kg på väldigt kort tid. Så förstår om det känns jobbigt jag kände det likadant när jag mådde som sämst och jag undrade varför jag hade fått det om det någonsin skulle bli bättre.
Och det blir det kanske tar ett tag men du måste forsätta kämpa och som Hamid sa vi finns här du är inte ensam. Jag lyssnar mer än gärna om du behöver prata för jag vet själv att man kanske vill prata med någon. Jag har min läkare i Norrtälje men hon är guldvärd henne kan jag ringa till när som helst och hon tar alltid in mig akut hon är speciallist på Crohns och andra tarmproblem.
Men som sagt vi finns här för att lyssna och forsätta kämpa det kommer komma ljus i tunneln snart =)
Kram Emma

Tillbaka

Du är inte inloggad

Du måste logga in för att kunna skriva i detta forum

Registrera en användare