önskar svar...

Svar

MAMMIS Ämne önskar svar... Skrivet:

hejsan. har lidit av diare i många många år. har varit på utredning för 3 år sen men hittade inga fel. har fortfarande daglig diare i samband med måltid. men har nu kontaktat läkarn igen för ytligare än utredning. är det någon som har samma symtom eller känner igen sig?? symtom, diare efter i princip varje måltid, ont i magen etfer måltid, bubblande känsla, kramper händer, lite illa mående efter än del måltider, måste veta vart toa är... har inte lämnat huset sen innan nyår. då jag vet att jag inte hinner på toa om det skulle bli så. någon som känner igen sig...??? mvh mammis

annan Skrivet:

Det kan ju vara vad som, allergi intollerans, bakterier virus inflammation ja osv...

Bara diarré utan ngt visas på blodproverna, om det är rätt kraftig diarré skulle kunna vara mikroskopisk kolit (mc), så det kan du ju ta upp med läkaren då du träffar denne. Har du typen vattning sprutande diarré efter maten men med fokus på morgonen/första delen av dagen så skulle det kunna vara gallsaltsmalabsorption.

Många läkare är så fokuserade på att sätta slaskdiagnosen ibs och då missar man ju problemet, om det inte är så att det faktiskt är ibs. Därför nämner jag just gallsaltsmalabsorption och mc då de 2 är så förbisedda och även rätt enkla att komma till rätta med.

Du kan ha ngt helt annat det har jag ju inte en aning om, men det är inte fel att nämna de 2 jag skrev, då de passar in samtidigt som de är så lätta att komma tillrätta med och läkarna själva sällan nämner dem.

Lycka till hos läkaren nu!

/Anna N

Tillbaka

Du är inte inloggad

Du måste logga in för att kunna skriva i detta forum

Registrera en användare